Boek, Expositie

Nieuw boek over Zeelster cafés

In september 2013 verschijnt het nieuwste boek van heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis. Na de middenstand, het boerenleven, het kerkelijk leven en de nijverheid is het nu eindelijk de beurt aan de Zeelster Cafés. Het materiaal is verzameld en er wordt nu hard gewerkt aan de lay-out van het boek. U kunt het boek nu al bestellen met een aantrekkelijke korting.

Zeelster cafés
Un potje bier mi suiker, lekker sakkerdie!

Een kleurrijk boek
en overzicht van alle Zeelster cafés en brouwerijen, in totaal meer dan 50! Inclusief het oudste, niet meer bestaande café “De Kroon” anno 1750. Tientallen prachtige foto’s, ontroerende verhalen en opmerkelijke krantenberichten. Vele anecdotes uit het Zeelster uitgaansleven van de laatste 100 jaar.

Een schitterend boek
over meer dan 100 jaar Zeelster gezelligheid: over het rijke Zeelster verenigingsleven in de cafés; over de biljardvereniging, het handboogschieten,
de wielrennerij, het zaalvoetbal en de dartclubs; over Zeelster Bier, Dommelsch, Hertog Jan, de Leeuw Bieren en allerlei andere dranken die de kelen van de Zeelsternaren smeerden; en nog veel meer… in een fraaie, gebonden uitgave,
232 pagina’s in full colour

Historisch Zeelster caféweekend 28 & 29 september 2013
Het nieuwe boek zal worden gepresenteerd op zaterdag 28 september 2013 bij de aftrap van het Historisch Zeelsters caféweekend. Tijdens dit weekend staat het roemruchte verleden van de Zeelster cafés centraal met foto-exposities in de cafés Manhattan, Den Hoek, Wheely Bar, ‘t Stuupke, Centrumbar, ‘t Brabants Uurke, Willem van Oranje, Sint Joris en De Kleine Man.

Voorverkoop met 5 euro korting
U kunt nu het boek reserveren met het bestelformulier
of bij Jan Bressers, Kapelstraat-Noord 105, telefoon 2531416,
e-mail: janbressers@zeelstschrijftgeschiedenis.nl
U krijgt dan 5 euro korting per boek en betaalt slechts € 19,95.
Op 28 september 2013 en later is de verkoopprijs € 24,95.

Donaties en sponsors van harte welkom
Draagt u Zeelst ook een warm hart toe? Wellicht wilt u het werk van heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis in financiële zin een steuntje in de rug geven, bijvoorbeeld door dit boek te sponseren. Zowel grote als kleine bedragen, van bedrijven of particulieren, zijn van harte welkom op rekening 10.32.44.131 van Heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis of bij Jan Brressers, telefoon 2531416.