Boek

Verloren dorp


Verloren dorp
Het Zeelst van vroeger

In het begin van 2006 schreef Thieu Vlemmix voor de Stichting Zeelst Schrijft Geschiedenis een feuilleton van vier afleveringen over het leven in Zeelst in vroegere jaren, het dorpsleven van zijn jeugd. Ze verschenen in het najaar van 2006 in Veldhovens Weekblad. De reacties erop waren enthousiast. Op veler verzoek kwam vervolgens een nieuwe serie tot stand van zes afleveringen, nu met de nadruk op bijzondere Zeelstenaren. Ook ditmaal was de respons zeer positief en groot. Het lag daarom voor de hand om de verhalen in boekvorm uit te geven.

Met de presentatie van ‘Verloren dorp’ wordt daaraan voldaan. En meer dan dat. Van Friduspèike tot aan de Meule, van Cobbeek tot aan de het Akkereind en van Pietje van Keulen tot aan Peerke van Ven, passeert het dorpsleven van ‘toen’ in twaalf hoofdstukken. Met nog meer en niet eerder gepubliceerde verhalen, geïllustreerd met prachtige nostalgische foto’s, waarvan er ook vele nieuw zijn.

NB. Dit boek kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Stichting Zeelst Schrijft Geschiedenis, waarvoor ook de opbrengst bestemd is.