DVD

Duo Harks en de Wit

Duo Harks en de Wit

Vlak na de Tweede Wereldoorlog vormden Siraar de Wit (1902 -1981) en Janus Harks (1914 -2002) een komisch duo dat tot 1966 optrad in Brabant en België. Ze schrijven hun eigen liedteksten en sketches en voeren die op. Janus als de getalenteerde acteur en Siraar als de komiek met de goede timing en magnifieke expressie. Cees van Genesen is de begeleider op de accordeon. Befaamd zijn de voordrachten waarin ze als twee vrouwen iedereen aan het lachen krijgen. ‘Ouwe Sientje’, ‘Pietje de schooljongen’, ‘Mijne Mina’ en ‘Van der Steen met zijn derde been’ zijn hoogtepunten in hun repertoire.

Siraar de Wit jr kan als ‘zoon van’ als geen ander beeldend vertellen en zingen over zijn roemruchte vader Si raar en Janus. Hij zingt tot op de dag van vandaag nog teksten van het duo en hij heeft nog samen met Janus optre­dens verzorgd. In deze film zingt hij liedteksten van zijn vader en voert ‘van der Steen met zijn derde been’ en ‘de sport dat is mijn leven’ op met het komische dobbertje in het flesje. Zijn getuigenis maakt het duo Harks -de Wit onvergetelijk.

Met deze film voegt de heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis weer een hoofd­stuk toe aan het verhaal van de rijk geschakeerde samenleving die Zeelst was. Geef ze allen nog eens een groot applaus.

Ad Dams
Cees de Ridder
2014 CTV Productions