Nieuwjaarswens

Nieuwjaarswens 2015

De kerststal uit de H. Willibrorduskerk te Zeelst

De kerststal uit de H. Willibrorduskerk te Zeelst, tot stand gekomen bij de renovatie van de kerk, is sinds 2009 jaarlijks in de kerk te bewonderen. Ad van de Pas en Felix de Vries waren nauw betrokken bij die renovatie en hebben destijds het idee opgevat om ook een nieuwe kerststal te maken. Alles werd door hen gerealiseerd: van het ontwerp tot de aanschaf van de bouwmaterialen, de aankoop van de beelden in Scherpenheuvel (België), en de opbouw van de kerststal. Dit laatste nemen zij nog jaarlijks voor hun rekening. Foto: Felix de Vries

Heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis wenst u een gezond en gelukkig 2015 toe.

Kerstvakantietip: Expositie Jacques Cuijpers, een veelzijdig meester
Onze zoektocht naar het werk van Jacques Cuijpers heeft geleid tot een prachtige kalligrafische expositie in museum ‘t Oude Slot. In de tentoonstelling niet alleen aandacht voor de meesterkalligraaf en zijn werk, maar ook een inkijkje in het speurwerk van onze heemkundekring om de werken en de achtergronden ervan terug te vinden. Het fraaie boek dat bij deze tentoonstelling verschijnt, is nu al een collectors-item.

De expositie is te bekijken t/m 4 januari 2015 op woensdag t/m zondag 13.00-17.00 uur. Het museum is gesloten op 25 en 26 december 2014 en van 29 december t/m 1 januari 2015.

Museum ‘t Oude Slot
Hemelrijken 6
5502 HM Veldhoven