Overig

Concert Veldhovens Mannenkoor

The Bridge – Dreaming of Peace
100 jaar dromen over vrede

Veldhovens Mannenkoor & vocaal ensemble F:e-m@il
Dirigent: Nadia Loenders
Begeleiding: Tannie van Loon – piano, Roos Bex – harp, Fran de Cock – viool

Zaterdag 24 februari 2018
Theater De Schalm, Veldhoven
Aanvang 20.00 uur

 

100 jaar dromen over vrede
Het thema is oorlog met verwijzing naar het einde van de Eerste Wereldoorlog, 100 jaar geleden en het dromen over vrede. The Bridge gaat over het slaan van bruggen. Mensen dromen van een wereld zonder oorlog. Dromen zijn de bruggen naar vrede. Bruggen tussen aarde en hemel.  Bruggen die steeds worden vernietigd en weer opgebouwd om wegen (van hoop) open te houden om met elkaar te kunnen blijven leven in een wereld van conflicten en oorlogen.

Gevarieerd repertoire
Dromen over een Wereld in Vrede staan centraal. Kinderen zijn onze toekomst en zij durven te dromen, ook in tijden van oorlog en conflicten met liederen als De Speeltuin, Les Miserables  en Somewhere over the Rainbow. In tijden van oorlog hebben mensen steun aan gebeden en wegdromen bij de sterren. Stars en Only in Sleep van Ēriks Ešenvalds  nemen je mee naar de sterren en daar voorbij. In Flanders Fields  is een gedicht van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat in de Eerste Wereldoorlog. Ook spirituele liedjes komen aan bod, zoals Nearer my God to The (Titanic’s ondergangslied), Even When He is Silent, Ave Maria en de prachtig solo Gebet van Allesandro Stradella. In Tranen en Vluchten (uit Stromen) zijn vluchtelingen op zoek naar een betere wereld.

Archiefbeelden en expostie
Heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis heeft passende beelden voor het concert uitgezocht.  Met onder meer archieffoto’s die betrekking hebben op het gebeurde op 17 september 1944 tijdens de operatie Market Garden. De bibliotheek heeft voorafgaand aan het concert een expositie over het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Kaarten à € 15,- verkrijgbaar bij:
Theater De Schalm, Veldhoven
Multivlaai, Meent 3, CityCentrum
Via e-mail kaarten@veldhovensmannenkoor.nl