Overig

Uitverkocht

boek Veldhoven, Van Toterfout tot heden

Met enige trots kunnen we melden dat vorige week het laatste exemplaar van het boek ‘Veldhoven, van Toterfout tot heden’ is verkocht. Op maar liefst 480 pagina’s met ruim 400 afbeeldingen, vele oude foto’s en kaarten beschrijft streekhistorisch Jean Coenen de hele geschiedenis van Veldhoven, waarbij alle kerkdorpen van de huidige gemeente behandeld worden.

Jean Coenen
Drs. Jean Coenen (1956 – 2010) was leraar geschiedenis aan het Lorentz Casimirlyceum in Eindhoven en heeft vele publicaties op zijn naam waaronder boeken over de geschiedenis van Asten, Geldrop, Aarle-Rixtel, Heeze, Leende, Son, Best, Nuenen, Someren, Boxtel, Mierlo en Weert. Voor het boek over Veldhoven heeft Heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis kunnen helpen met oude foto’s en documenten uit haar archief.

Forse oplage
Bij de uitgave van het boek in 2006 werd de oplage aanvankelijk gepland op 3000. Maar vanwege de hoge inschrijving bij voorintekening is de oplage vervolgens verhoogd naar 4000 stuks, een zeer groot aantal voor een dergelijke publicatie. Vanuit ons secretariaat werd de verkoop ervan verzorgd; de laatste jaren ook via boekhandel Bruna in het Citycentrum.

Wel verkrijgbaar
Dit boek is dus helemaal uitverkocht, maar er zijn nog wel andere boeken over de Zeelster geschiedenis verkrijgbaar. Bijvoorbeeld boeken over de Zeelster cafés, de nijverheid en het kerkelijk leven. En over de Zeelster hoofdonderwijzer Jacques Cuijpers. Kijk hier voor een compleet overzicht.