Overig

UNA schrijft geschiedenis

Het volgend seizoen speelt UNA in de nieuwe profsectie van de KNVB

Op zondag 22 mei speelde UNA een beslissingswedstrijd tegen HSC uit Haaksbergen voor een plaats in de 2e divisie. Deze wedstrijd op het veld van JVC Cuijck werd door de Zeelsternaren met 1 – 0 gewonnen.

Nieuwe profsectie van de KNVB
Hiermee heeft UNA de sedert 1989 ingezette opgaande lijn voortgezet door vanuit de hoofdklasse via de topklasse van de amateurs nu promotie te maken naar de profsectie van de KNVB; volgend seizoen spelen de geelzwarten uit Zeelst in de nieuw te vormen 2e divisie. Profvoetbal in Zeelst, waartoe een klein dorp al niet in staat is. Met een grote kans dat de geelzwarten dan iedere week bij FOX TV te zien zijn.

‘Mooie exposure voor UNA’
Als alle plannen doorgaan, dan worden de wedstrijden uit de 2e divisie komend seizoen door FOX Sports in beeld gebracht. Op zowel zaterdag als zondag worden samenvattingen van alle duels uitgezonden. Daarnaast zou er op zaterdag één duel rechtstreeks in beeld gebracht worden. UNA-voorzitter Peter Smetsers: “We zijn twee maanden geleden al daarover ingelicht, maar toen bleef het nog bij vage plannen. Ik heb begrepen dat het nu concreet is geworden. We wachten af en laten ons verrassen. Het zou mooi exposure voor UNA zijn.”

UNA schrijft geschiedenis 
kopte het Eindhovens Dagblad: “Met een historische 1-0 overwinning op HSC’21 heeft UNA het beoogde doel bereikt, de tweede divisie. In navolging van regionale clubs als De Valk (1957-1961), Brabantia (1954) en FC Eindhoven (1970-1971) gaat UNA komend seizoen in de derde hoogste klasse van Nederland uitkomen.” Wij feliciteren UNA met dit geweldige succes.

UNA in 2016…


… en in de jaren 30.