Overig

Zeelst op z’n Gezelligst

Zeelst op z’n Gezelligst
Op zaterdag 17 november a.s. organiseren wij, in samenwerking met Café-zaal Sint Joris, een gezellige avond voor heel Zeelst en omstreken.

Veel muziek en plezier
De muziekavond opent met een super gezellig Zilsters Muziekske, beter bekend als het orkest Jan en De Vrolijke Jongens. Met Jan Vingerhoets en Cor Dillen op accordeon, Cor van Delft achter de drums, Wim Baselmans op gitaar, Phiel Hermkens op keyboard en Toon Wouters, zang.

Aansluitend staan De meisjes van Hans (Nelleke Jacobs, Marleen Hurkmans, Margriet Mols, Dolinda de Graaf en Franka Visser) op het programma met een vocale show, vol vaart en humor. Zij verwelkomen vervolgens om 21.00 uur Wim Daniëls, een taalvirtuoos die op een cabareteske manier met taal speelt. Hij schuift regelmatig aan tafel bij Pauw & Witteman, is elke zaterdagmiddag op Radio 2 te beluisteren in Spijkers met Koppen, verzorgt presentaties en heeft inmiddels enkele tientallen boeken geschreven. Wim zal op de van hem bekende wijze een luchtig verhaal over onze taal houden, met uiteraard ook aandacht voor ons eigen Zilsters Taoltje. De meisjes van Hans luiden Wim daarna uit met een toepasselijk lied.

Om 22.30 beginnen we met het Grote MeezingSpektakel onder begeleiding van het orkest van Hans van den Eijnden. Hans heeft een ruime ervaring in zowel klassieke als lichte muziek. Hij is pianist/repetitor/arrangeur van verschillende koren waaronder het gerenommeerde Kempenkoor. Ook is hij de orkestleider van Ameezing Eindhoven. De laatste editie jl. september trok maar liefst 10.000 enthousiaste zangers en zangeressen uit Eindhoven en verre omstreken. Voor ons Zeelsters meezingfestijn brengt Hans bijna z’n complete orkest inclusief blazers mee. Op het podium zullen twee Zilsterse meiskes, Nel Jacobs en Astrid Verberne, het voortouw nemen. U kunt naar hartelust en uit volle borst meezingen, want de tekst wordt goed leesbaar met beamers geprojecteerd.

Sponsor een lied
De setlist bestaan natuurlijk uit echte meezingers. Als u de Stichting Zeelst Schrijft Geschiedenis op een leuke manier wilt helpen, kan dat door een liedje te sponsoren: voor 50 euro zingen we met nog meer plezier uw favoriete lied!

Als Sterren Aan De Hemel Staan (Frans Bauer)
Delilah (Tom Jones)
The Boxer (Simon & Garfunkel)
Suzanne (VOF De Kunst)
Rosanne (Nick & Simon)
Can’t help falling in love (Elvis)
It’s Raining Men (Weather Girls)
Que Sera Sera (Doris Day)
Laten we proosten (Guus Meeuwis)
UNA Paloma Blanca (George Baker Selection)
Dans je de hele nacht met mij (Karin Kent)
‘t is moeilijk bescheiden te blijven (Peter Blanker)
Amarillo (Tony Christie)
Stil In mij (Van Dik Hout)
De Vlieger (André Hazes)
Ich Bin Wie Du (Marianne Rosenberg)
Buona Sera (Louis Prima)
You Never Walk Alone (Lee Towers)
Brabant (Guus Meeuwis)

Goed voorbeeld doet goed volgen: de eerste sponsors hebben zich al gemeld! De familie Jacobs (Que Sera Sera) en Café De Kleine Man (Laten we proosten).

Zeelst op z’n Gezelligst wordt gepresenteerd door Grard Snelders; hij zal de avond vakkundig aan elkaar kletsen.