Overig

Zeelst viert feest

Op zaterdagmiddag 28 september vierde Zeelst feest.
Ter gelegenheid van het historisch caféweekend had Heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis samen met het wijkplatform, de kasteleins en de bewonerscommissie Herinrichting kom Zeelst een feestelijk programma georganiseerd in het centrum van de bijna geheel vernieuwde kom van Zeelst. Het gevarieerde programma speelde zich deels af op en rond de vernieuwde kiosk en deels in de Zeelster cafés.

Rond het kiosk
Rond het kiosk werd een kunstmarkt gehouden door de leden van de Veldhovense vereniging Kunst in ‘t Rond. Deze markt zorgde er voor dat het al vroeg gezellig druk was op de Heuvel. Ook op het prachtig gerenoveerde kiosk waren verschillende activiteiten. Eerst zorgde de Drumband en daarna het jeugdorkest van Harmonie L’Union Fraternelle voor een verhoging van de sfeer.

Ook mocht het O.L. Vrouwe Gilde niet ontbreken. De demonstratie vendelzwaaien werd door de toeschouwers erg gewaardeerd.

Het optreden van de DéDé Dancers op het kiosk heeft geen lange traditie. Uit de reacties van het publiek bleek dat dit gerust een traditie mag worden.

Geen feestelijke opening van de kom
Wethouder Nicole Ramaekers ging in haar toespraak in op het feit dat er geen sprake kon zijn van een feestelijke opening van de vernieuwde kom van Zeelst. Door problemen van de aannemer zal pas in het voorjaar van 2014 een opening mogelijk zijn, na afronding van alle werkzaamheden. Ook zal ze er dan persoonlijk op toezien dat het gras rond het kiosk is gemaaid.

Prachtig nieuw boek en fototentoonstelling
Om twee uur presenteerde de heemkundekring in Café Zaal Sint Joris haar nieuwste boek Zeelster Cafés over 200 jaar Zeelster café- en verenigingsleven. Na het bedanken van allen die hebben meegewerkt aan het tot stand komen van het boek werd het eerste exemplaar werd aangeboden aan mevrouw Lukken.

Dat  was tevens de officiële opening van de gelijknamige overzichtstentoonstelling, die het hele weekend in Zaal Sint Joris te zien was. Deze tentoonstelling trok zo’n 500 bezoekers. Ook startte daarmee de verkoop van het nieuwe boek.

In de andere cafés was een tentoonstelling van het eigen café te zien.

Bestellen
U kunt het boek bestellen per e-mail of via het secretariaat:
Heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis
t.a.v. Jan Bressers
Kapelstraat Noord 105
5502 CB Veldhoven
telefoon 040 – 253 14 16

Het boek is ook te koop bij BRUNA in het City Centrum en bij VVV Veldhoven (in de Bibliotheek)