Klassenfoto’s

Herkent u iemand uit de klas van meester Bazelmans uit 1960?

Een van de lopende projecten van Zeelst Schrijft Geschiedenis is het verzamelen van klassenfoto’s die in de loop der jaren zijn gemaakt van de leerlingen van de lagere scholen (en recenter) basisschool van Zeelst. Oude schoolfoto’s zijn een prima manier om (bijna) vergeten dorpsgenoten weer in de herinnering te brengen. We hebben al een aardige verzameling bijeengebracht, maar er zit nog een ‘gat’ van de jaren 50 en 60. Het blijkt heel moeilijk te zijn om foto’s uit die tijd boven water te krijgen. Maar andere klassenfoto’s zijn natuurlijk ook welkom.

Heeft u ergens nog een oude klassenfoto liggen?
Leo Loijen is al enige tijd bezig met dit project. Hij heeft al veel foto’s, hij heeft al veel namen, maar hij is er nog lang niet. Hoewel niet van elk schooljaar foto’s gemaakt zijn, hoopt hij dat er nog foto’s te vinden zijn in oude fotoalbums. We willen daarom iedereen die in Zeelst op school heeft gezeten oproepen om nog eens te zoeken naar oude schoolfoto’s. Heeft u nog een oude klassenfoto, stuur Leo dan een e-mail: leoloijen@hotmail.com  We maken dan een scan van de foto (het origineel blijft uiteraard uw eigendom) om die aan onze verzameling toe te kunnen voegen.

Klassenfoto’s kijken in Huize Sele
Op elke 3e zaterdag van de maand van 14.00-16.00 uur worden klassenfoto’s getoond in de recreatiezaal van Huize Sele aan de Blaarthemseweg in Zeelst. U bent daar van harte welkom om te komen kijken en informatie over namen van mensen op de foto’s te geven. Op deze zaterdag worden ook foto’s getoond van gezinnen die in Zeelst gewoond hebben (of nog wonen). Meestal wordt één straat per zaterdag behandeld.

Kom eens langs op ons documentatiecentrum
Heeft u geen oude klassefoto, maar wel een goed geheugen, kom dan bij gelegenheid eens naar ons documentatiecentrum in museum ‘t Oude Slot. Wellicht kunt u ons verder helpen met onze speurtocht naar namen. En wie weet, komt er ook een verloren jeugdherrinering bij u terug. Elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur bent u van harte welkom.

Herkent u iemand op deze foto’s?
Het gaat ons natuurlijk niet alleen om het verzamelen van oude klassefoto’s. Maar vooral ook om de namen van de geportreteerden. Misschien herinnert u zich een of enkele namen. We zouden het dan erg fijn vinden als u die naam met het corresponderende nummer aan ons zou willen mailen. Klik op de foto voor een uitvergrote weergave met nummers.


De klas van meester Bazelmans uit 1960  Uitvergrote weergave


Een meisjesklas uit 1962  Uitvergrote weergave

Geef een reactie