Klassenfoto’s

Herkent u iemand uit de klas van meester Bazelmans uit 1960?

Een van de lopende projecten van Zeelst Schrijft Geschiedenis is het verzamelen van klassenfoto’s die in de loop der jaren zijn gemaakt van de leerlingen van de lagere scholen (en recenter) basisschool van Zeelst. Oude schoolfoto’s zijn een prima manier om (bijna) vergeten dorpsgenoten weer in de herinnering te brengen. We hebben al een aardige verzameling bijeengebracht, maar er zit nog een ‘gat’ van de jaren 50 en 60. Het blijkt heel moeilijk te zijn om foto’s uit die tijd boven water te krijgen. Maar andere klassenfoto’s zijn natuurlijk ook welkom.

Heeft u ergens nog een oude klassenfoto liggen?
Leo Loijen is al enige tijd bezig met dit project. Hij heeft al veel foto’s, hij heeft al veel namen, maar hij is er nog lang niet. Hoewel niet van elk schooljaar foto’s gemaakt zijn, hoopt hij dat er nog foto’s te vinden zijn in oude fotoalbums. We willen daarom iedereen die in Zeelst op school heeft gezeten oproepen om nog eens te zoeken naar oude schoolfoto’s. Heeft u nog een oude klassenfoto, stuur Leo dan een e-mail: leoloijen@hotmail.com  We maken dan een scan van de foto (het origineel blijft uiteraard uw eigendom) om die aan onze verzameling toe te kunnen voegen.

Klassenfoto’s kijken in Huize Sele
Op elke 3e zaterdag van de maand van 14.00-16.00 uur worden klassenfoto’s getoond in de recreatiezaal van Huize Sele aan de Blaarthemseweg in Zeelst. U bent daar van harte welkom om te komen kijken en informatie over namen van mensen op de foto’s te geven. Op deze zaterdag worden ook foto’s getoond van gezinnen die in Zeelst gewoond hebben (of nog wonen). Meestal wordt één straat per zaterdag behandeld.

Kom eens langs op ons documentatiecentrum
Heeft u geen oude klassefoto, maar wel een goed geheugen, kom dan bij gelegenheid eens naar ons documentatiecentrum in museum ‘t Oude Slot. Wellicht kunt u ons verder helpen met onze speurtocht naar namen. En wie weet, komt er ook een verloren jeugdherrinering bij u terug. Elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur bent u van harte welkom.

Herkent u iemand op deze foto’s?
Het gaat ons natuurlijk niet alleen om het verzamelen van oude klassefoto’s. Maar vooral ook om de namen van de geportreteerden. Misschien herinnert u zich een of enkele namen. We zouden het dan erg fijn vinden als u die naam met het corresponderende nummer aan ons zou willen mailen. Klik op de foto voor een uitvergrote weergave met nummers.


De klas van meester Bazelmans uit 1960  Uitvergrote weergave


Een meisjesklas uit 1962  Uitvergrote weergave

  1. Ria Tops

    Hallo. Wat leuk. Ik zie mezelf in die meisjes klas. Nooit de foto gehad of gezien. Het lijkt niet de klas van 1962. In de eerste of tweede klas zat ik met tien 1e/2e klassers in een klas met 3e en 4e klas kinderen. Daar lijkt dit meer op maar dan is de foto niet van 1962 maar van 1959/1960. Ik ben nr. 4 Ria Tops, nr 1 is mijn nichtje Ellie van de Linden, nr 9 is mijn nichtje Annie Tops. Nr 7 lijkt Ria Vorstenbosch mijn buurmeisje en nr 3 is Mieke van de Ven. Maar zij zaten dus ook in de 1e klas net als ik. Vandaar dat die namen me bij zijn gebleven. Nr 2 lijkt op mijn overbuurmeisje van vroeger Clara van Lieshout, maar zij is dus ouder. Kan me niet herinneren dat zij in mijn klas zat. Ik was dus pas ongeveer 7. Ik ken alleen de naam Mieke Paridaans (nr11 of 20?) als 3e of 4e klasser maar herken haar hier niet echt. Zij is op 16 jarige leeftijd overleden aan botkanker. Ik ben weer in contact met 1 van hen, misschien herkent zij er nog meer. Dat is Mieke van de Ven nr 3. Ik zal haar deze foto sturen en vragen of zij mensen herkent.

Geef een reactie